Booking details

DP-42223484522.JPEG

Coronovirus information

 
Update 13/05/2020 13:30

Vanwege de voortdurende onzekerheid veroorzaakt door de pandemie van het corona-virus (COVID-19), de recente ontwikkelingen en de beslissingen die door verschillende autoriteiten werden genomen, hebben we besloten om ons vluchtprogramma op 25 juni 2020 te hervatten.
Om duidelijkheid te verschaffen aan passagiers waarvan de boeking beïnvloed wordt, of reizigers die pas na deze datum zullen vertrekken bieden wij volgende opties:
 
1. Als je reis vóór 25 juni aanvangt :
Als je vóór deze datum reist, zal je boeking helaas worden beïnvloed omdat onze vluchten geen doorgang zullen vinden.
Wij hebben je vlucht(en) geannuleerd vanwege de bepalingen en beperkingen van de autoriteiten. Je kan je boeking wijzigen naar een latere vertrekdatum zonder wijzigingskosten te betalen. Je betaalt eventueel enkel het verschil, mocht je nieuw ticket duurder zijn. Als je nieuw ticket goedkoper is, blijf je uiteraard dat verschil behouden. Je kan dit bij een volgende reis gebruiken of je kan er bagage mee aankopen, afhankelijk dus van het bedrag dat op je "komfly credit-rekening" (KFC) blijft staan tot 31.10.2021. Wij hebben met de luchtvaartmaatschappij ons vluchtschema 2021 gecontracteerd en deze online gezet. Vanaf vluchtdatum 26.06.2020 tot 31.10.2021 kan je op een van onze eigen charter vluchten jouw KFC gebruiken. Als je moet bijbetalen, heb je hiervoor nog de tijd tot 6 weken voor vertrek. Als we niets hebben vernomen nemen we over een aantal dagen proactief contact op met alle betrokken passagiers in volgorde van vertrekdatum, wat volgens ons de eerlijkste manier is.
 
2. Als je heen- of terugreis op of na 25 juni 2020 is :
Tot nader order en onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen zal je vlucht zoals gepland doorgaan. Als je je plannen niet wijzigt hoef je ook niets te doen. Als je door omstandigheden toch wenst wijzigingen aan te brengen, bieden wij je de kans een eenmalige wijziging naar een latere vertrekdatum door te voeren zonder hiervoor wijzigingskosten te betalen. Je betaalt eventueel enkel het verschil, mocht je nieuw ticket duurder zijn. Als je nieuw ticket goedkoper is, blijf je uiteraard dat verschil behouden, je kan dit bij een volgende reis gebruiken of je kan er bagage mee aankopen, afhankelijk dus van het bedrag dat op de creditnota (KFC) blijft staan. Reizigers die wensen te wijzigen wordt gevraagd een mail te sturen naar info@komfly.nl met vermelding van hun reserveringsnummer (PNR). Als je nog geen datum hebt gekozen, vermeld dit dan. Je kan uiteraard nu al kiezen voor een datum in 2021, raadpleeg voor de data van de vluchten onze website. 
 
3. Als je volledig wenst te annuleren :
Als je vertrekt na 25 juni 2020 en je wil je reservering zelf annuleren, kan dit in overeenstemming met onze Algemene Voorwaarden en zijn er annuleringskosten van toepassing.
Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail te sturen naar info@komfly.nl om je keuze mede te delen. Na inhouding van de kosten zal het saldo worden terugbetaald op de rekening waarvan betaald werd, de verrekening en terugbetaling gebeurt uiterlijk twee maanden na de eerste vlucht.
 
Komfly.com neemt beslissingen op basis van officiële adviezen en maatregelen van de bevoegde autoriteiten en partners zoals de luchtvaartmaatschappij. Wij krijgen jammer genoeg heel veel vragen van reizigers die via dubieuze nieuwskanalen of sociale media verkeerdelijk "ingelicht" worden over lockdowns, heropstart of opheffing van maatregelen. Je zal willen begrijpen dat wij ons niet kunnen beroepen op geruchten of kanalen die niet geverifieerd zijn en ons verder zullen blijven baseren op de officiële kanalen. Antwoorden op dat soort geruchten en ze weerleggen neemt heel wat tijd in beslag en hypothekeert de tijd die we nodig hebben te antwoorden op alle terechte vragen.
 
Deze pandemie heeft ertoe geleid dat iedereen met moeilijkheden en beperkingen te maken heeft gehad, en ook ons bedrijf en onze collega's worden hiermee geconfronteerd. We blijven met een volledig bemand callcenter opereren, maar het aantal oproepen dat we momenteel ontvangen is ongekend en meer dan we aankunnen. Wij kunnen je absoluut verzekeren dat ons team haar best doet om het groot aantal getroffen boekingen te verwerken. We vragen dan ook vriendelijk alle correspondentie per mail te laten verlopen. We proberen binnen 24u je van een antwoord te voorzien, alleszins in volgorde van vertrekdatum, wat volgens ons de eerlijkste manier is.
 
Wees geduldig en dank je bij voorbaat voor je loyaliteit, begrip en geduld.
 
 
 
Update 22/04/2020 19:30
 
In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet genieten van hun geboekte reis daar alle niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden zijn. Om die reden heeft komfly.com besloten om t.e.m. 31/05/2020 alle vluchten te annuleren. 
Uiteraard dienen wij rekening te houden met de maatregelen van de verschillende overheden, maatregelen die elke dag, zelfs elk uur kunnen veranderen. We dienen niet alleen rekening te houden met de Nederlandse maar ook de Turkse en/of Marokkaanse autoriteiten hebben elk regels ingevoerd. Al deze maatregelen moeten in acht genomen worden om beslissingen te nemen. Hierdoor zullen wij de situatie wekelijks opnieuw moeten evalueren. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen en je informeren. Via deze updates, of als je reis beïnvloed wordt per mail, krijg je de laatst beschikbare informatie.  
Werd je terugvlucht naar Nederland geannuleerd? Buitenlandse Zaken nodigt alle Nederlanders die in het buitenland zijn uit om zich te registreren om hun aanwezigheid te melden.
 
Voor je geannuleerde vlucht krijg je een terugbetaling van je ticket voor de betaalde reissom. Voorlopig houden wij ons aan een terugbetaling in plaats van een voucher waar je later dan mee moet reizen, zoals andere aanbieders dit voorstellen. Je hoeft hierover dus geen contact met ons op te nemen. De terugbetaling volgt automatisch op de rekening waarvan je betaalt hebt.
 
Je hebt een komfly vlucht geboekt met vertrek voor 31 mei 2020 (incl.), kan je vertrekken?
Als gevolg van de beperkingen voor het vliegverkeer zijn vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen gestopt met vliegen volgens het reguliere vluchtschema. Hierdoor zijn helaas alle komfly vluchten geannuleerd tot en met 31 mei 2020.
 
Je hebt een komfly vlucht geboekt met vertrek na 31 mei 2020, kan je vertrekken?
Dit is uiteraard afhankelijk van de situatie op dat ogenblik. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat je  vlucht gewoon door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen en je informeren. Het haalt niets uit ons hiervoor te contacteren. Jammer genoeg hebben we zelf nog niet alle informatie, dat dan ook nog eens voortdurend verandert. Alvast bedankt voor je begrip!
 
Kan je je komfly-vlucht wijzigen?
Als je reisdatum na 31 mei 2020 valt, kan je uiteraard wijzigen, dan gelden hiervoor de Algemene Voorwaarden.
 
Kan je je komfly-vlucht annuleren?
Als je vertrekdatum na 31 mei 2020 valt, hebben we (nog) geen reisbeperkingen ontvangen van de autoriteiten, noch van de luchtvaartmaatschappij. Wij hopen in die periode de operaties normaal af te kunnen handelen en jouw naar je vakantiebestemming te kunnen brengen. Mocht er onverhoopt toch besloten worden voor een verderzetting tot een lock-down, zal er uiteraard terugbetaald worden.

Dat betekent dat, als je wilt annuleren, we annuleringskosten in rekening moeten brengen. De resterende reissom wordt teruggestort.