Booking details

Kayseri

Voordelig reizen 

Vertrek voordelig naar Kayseri met Komfly.nl! Hier vindt u goedkope vliegtickets naar  Kayseri. Bespaar geld door te vliegen vanuit een andere luchthaven of reis op dagen  waarop het wat voordeliger is. Bekijk ons aanbiedingen. Vlieg van​uit Rotterdam,  Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf of Keulen.     
 
Bij Komfly.nl kunt u uit gaan van betrouwbaarheid en professionaliteit. Onze diensten  zijn al jaren beschikbaar en hebben veel reisplezier opgeleverd. Koop nu uw goedkope  vliegtickets naar Kayseri met Komfly. Vanaf slechts €70,-!   
 

Het hart van Turkije 

Het prachtige Kayseri is centraal gelegen in Turkije en staat bekend om de beroemde  berg genaamd Erciyes. De prachtige berg is maar liefst 3916 meter hoog. Deze berg is  ideaal tijdens de winterperiode als skibestemming en in de zomer kunt u raften op de  rivier de Zamantı. De stad staat daarnaast ook bekend om zijn historische plaatsen zoals  Kültepe, Ağırnas, Talas en Develi.     
 
Kayseri is een minder bekende vakantiebestemming terwijl er zoveel te beleven is. Wilt u  naar Turkije, maar naar een plek waar de historie onaangeraakt is en waar er meer locals  dan toeristen zijn? Proef het ware Cappadocië! Wat biedt het historierijke Kayseri u aan?     
 

Bezienswaardigheden 

What’s worth seeing? Een aantal plekken die perfect zijn om cultuur te snuiven.     
 

Erciyes Dağı 

De Erciyes berg is vanuit veel plekken in de stad te zien. Het is een inactieve vulkaan  waar er vanaf december tot en met april geskied kan worden. Ideaal als u een skioord  zoekt die rustig is. De berg is ongeveer 4000 meter hoog en perfect voor ski- en avontuur  liefhebbers. De berg is makkelijk te bereiken vanuit het centrum. Het ligt ongeveer 25  kilometer van Kayseri vandaan.     
 

Kültepe 

Eén van de meest goed bewaarde archeologische vindplaatsen van Turkije is toch wel  echt Kültepe. Hier vindt u veel archeologische aanwinsten uit de Bronstijd. Tijdens  opgravingen zijn er veel waardevolle kleitabletten gevonden die eeuwen oud zijn. U kunt  daarna langsgaan naar het Archeologisch Museum van Kayseri waar u deze historische  aanwinsten kunt bewonderen.     
 

Selçuklu Uygarlığı Müzesi 

Selçuklu Uygarlığı Müzesi ook wel bekend onder de naam Gevher Nesibe Hospital. Het is  een klein museum waar voornamelijk op de geschiedenis van het middeleeuwse  Seltsjoekenrijk wordt gefocust.  
 

Moskeeën   

Er zijn twee moskeeën die zeker een bezoekje waard zijn tijdens uw bezoek aan Kayseri.  De Hunat Hatun moskee en de Burunguz moskee. De Hunat Hatun moskee is een  historisch bezienswaardigheid naast dat het als moskee dient. Het is een ‘complex’ als  het ware. Het bestaat uit een hamam, tombe, moskee en school. Daarnaast heb je de  Burunguz moskee. Deze is perfect geplaatst voor de prachtige bergen van Kayseri.     
 

Döner Kümbet 

De Döner Kümbet is een grafmonument uit de 13e eeuw. Gemaakt voor een prinses uit  het Seldsjoekse Rijk. Voor een historie of cultuur liefhebber is dit een must see.     
 

Winkelcentra 

In Kayseri zijn er verschillende winkelcentra. Kies voor klein of groot. Wij raden het  winkelcentrum Forum Kayseri aan. Deze is wat groter.   
 

Kaymakli 

Kayseri bevat ook een ondergrondse stad met tunnels die stammen uit de achtste eeuw  voor Christus!     
 

Göreme en Nevşehir   

Ongeveer 50 minuten rijden en u bereikt de dorpen Göreme en Nevşehir. Ook deze  dorpen bevatten veel fascinerende bezienswaardigheden. Deze zijn een bezoekje zeker  waard. U kunt hier het het Göreme Tarihi Milli Parkı bezoeken. Deze staat bekend om de  de prachtige omgeving en de vele heteluchtballonnen in de lucht. Boek zeker een tocht  met een luchtballon. Ideaal voor een romantisch moment of een leuke Instagram foto!  Het Göreme Tarihi Milli Parkı staat ook wel bekend onder de naam Red Valley. U kunt  ook het Zelve Açık Hava Müzesi bezoeken. Dit is een openluchtmuseum. Daar vindt u de  overblijfselen van het Zelve-klooster uit het Byzantijnse tijdperk dat in  pre-iconoclastische tijden in de rots is uitgehouwen. Neem dus zeker een kijkje bij de  Zelve ruïnes.   
 

Praktische informatie 

Informatie wat handig kan zijn voor uw reis naar Kayseri!     
 
Temperatuur →  ​in januari ongeveer 3°C en in juli gemiddeld 29°C.   
Munteenheid → ​ In Turkije kunt u zowel met de euro als met de nieuwe Turkse lira  betalen.   
Taal → ​ officiële taal is Turks, maar bij de toeristische bezienswaardigheden wordt er  Engels en vaak ook Duits gesproken.   
Tijdsverschil → ​ Nederland loopt een uur voor (zomer), Nederland loopt twee uur voor  (winter) 
Vaccinaties → ​Niet verplicht, maar inentingen tegen Hepatitis A en DTP zijn wel  aangeraden.  
Alarmnummers → ​Politie: 155, ambulance: 112 en brandweer 110.   
Visum → ​ Verplicht, vraag deze online aan.     
 

Reisinformatie vanaf de luchthaven 

Het centrum van Kayseri ligt ongeveer 6 km van het vliegveld vandaan. Veel hotels  regelen een transfer voor u vanaf het vliegveld. Zo niet, dan kunt u dit eenvoudig op het  vliegveld zelf regelen. Dit zal u ongeveer 100-200 nieuwe Turkse Lira kosten. Dit is  ongeveer 15-30 euro.     
 
U kunt uiteraard ook de bus nemen naar het centrum. De bussen 102 en 270 rijden naar  het centrum. De bushalte is ongeveer op 10 minuten loopafstand vanaf het vliegveld.