Rezervasyon detaylarınızı buradan görüntüleyebilirsiniz

Konya

Goedkope vliegtickets Konya 

Koop nu uw goedkope vliegtickets naar Konya met Komfly.nl! De meest voordelige  vliegtickets vanuit vliegvelden in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf of  Keulen. Snel en gemakkelijk te boeken.   
 
Komfly.nl is betrouwbaar en heeft jaren ervaring in het aanbieden van voordelige  vliegtickets. Bekijk onze vliegdeals en boek vanaf slechts €65,-!   
 

De zes na grootste stad van Turkije 

Onbezorgd reizen naar Konya? Met Komfly.nl kan dat. Konya is de hoofdstad van de  gelijknamige provincie Konya en is de zes na grootste stad van Turkije. De stad is ideaal  voor het beleven van de Turkse cultuur of om meer over de geschiedenis te weten.  Daarnaast staat de stad bekend om de dansende Derwisjen.     
 
Iconium was in het Romeinse Rijk de naam van Konya. De stad was al vele duizenden  jaren eerder bewoond. Een aantal kilometer van Konya vandaan bevinden zich zelfs  overblijfselen uit de Hettitische tijd. Er zijn veel historische bezienswaardigheden die uw  bezoek zeker waard zijn.     
 

Bezienswaardigheden 

Tijdens uw bezoek in Konya zijn de volgende plekken een must see!     
 

Dansende Derwisjen 

Als u Konya bezoekt in de eerste helft van december raden wij u aan om het festival van  dansende Derwisjen te bezoeken. De dans die de dansers uitvoeren is een traditionele  dans die ze in witte gewaden uitvoeren. De dansers zijn islamitische geestelijken en  hebben een gelofte afgelegd van armoede. Met de ceremonie herdenken ze de bekende  filosoof Rumi ook wel bekend onder de naam Mevlana.     
 

Mevlana Museum 

Het Mevlana Museum is het mausoleum van Rumi, de Perzische Soefi-muticus die ook  bekend staat onder de naam Mevlâna. Het museum is toegewijd aan de filosoof Rumi en  u kunt hier veel oude objecten bewonderen.   
 

Atatürk Museum 

Transporteer u zelf naar de jaren 30 door het bezoeken van het Atatürk Museum. U kunt  hier meer leren over de geschiedenis van de bekendste Turkse leider, Atatürk.     
 

Archeologisch Museum 

Toegang tot dit museum is gratis. Het museum staat bekend om de sacrofagen. Een  klein museum wat beschikt over indrukwekkende voorwerpen van de Romeinse tijdperk.    
 

Prachtige moskeeën   

De twee meest bekende moskeeen van Konya zijn de Aziziye moskee en de Alaeddin  moskee. De Aziziye moskee is een traditionele Ottomaans moskee. Tijdens uw  wandeling in het Mevlana-gebied komt u de moskee zeker tegen. De 16e eeuw  architectuur van de moskee is wonderbaarlijk. Loop hier dus zeker eventjes naar binnen.  De Aleaddin moskee werd gebouwd midden in de 12e eeuw en is het belangrijkste  monument van Konya.     
 

Nuttige info 

Praktische informatie voor uw reis naar Konya.     
 
Temperatuur →  ​tijdens de winterperiode ongeveer 1°C en de zomerperiode gemiddeld  25°C.   
Munteenheid → ​ In Turkije kunt u zowel met de euro als met de nieuwe Turkse lira  betalen.   
Taal → ​ officiële taal is Turks, maar bij de toeristische bezienswaardigheden wordt er  Engels gesproken.   
Tijdsverschil → ​ Nederland loopt een uur voor (zomer), Nederland loopt twee uur voor  (winter) 
Vaccinaties → ​Niet verplicht. 
Visum → ​ Verplicht, vraag deze online aan.